Pastamakarna Fårö

Restaurang Norra Gotland
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Allergi
Avhämtning
Familjevänligt
Hållbart
Hundvänligt
Säsong
Stora sällskap
Sustainable Plejs
Uteservering
Veganskt
Gårdsrestaurang och butik med fokus på färsk pasta på ekologiska och gotländska råvaror. Gotländskt öl och roliga viner. Ät på plats eller köp med till utflykten eller kvällens middag.
Välkommen till vårt hjärteprojekt!
Sommaren 2020 öppnade vi restaurang på vår egen gård, för att kunna erbjuda Fårös besökare och bofasta god, prisvärd och hållbart producerad mat, serverad i en äkta gotländsk gårdsmiljö.
Tanken föddes i april samma år, då pandemin slagit undan benen på de flesta av oss. Pasta på gotländska råvaror, det vore ju jättekul! Vi hade premiär två månader senare, strax efter att vår pastamaskin från Italien anlänt. 

Pastamaskinen producerar gotländsk pasta i långa banor, gjord på ekologiska ingredienserna durumvete och ägg. Vi gör olika sorters färsk pasta varje dag, flera gånger om dagen, och serverar den med såser och tillbehör på lokalt producerat och/eller ekologiska råvaror.

logotyp

Övrig information